Informatie kitesurfen

Veel gestelde vragen van Kitesurfschool Scheveningen

Hoe lang duurt het voordat ik kan kitesurfen op zee?
Iedereen leert in een verschillend tempo kitesurfen, dit is ook voor je eigen veiligheid en progressie belangrijk. Daarom geven we kitesurfles in Scheveningen volgens de IKO methodiek, zodat je de sport stapsgewijs eigen maakt. Uiteraard proberen we je zo snel mogelijk te laten kiteboarden, veiligheid staat echter voorop.

De gemiddelde kiter heeft tussen de 3 en 5 kitesurflessen nodig om veilig en zelfstandig op zee te kunnen kiten.

Waar vinden de kitesurflessen plaats?
De kitesurflessen worden gegeven op het Zuiderstrand van Den Haag Scheveningen. Je kan overdag gratis parkeren op het Markenseplein, vanaf daar is het ongeveer 5 minuutjes lopen naar het strand. We spreken af bij strandpaviljoen De Staat, waar je je kitesurf instructeur en materiaal krijgt.

Wanneer beginnen de kitesurflessen van 2020 weer?
We zullen starten op rond 1 april, of erna wanneer het water rond de 10 graden celcius is.

Op welke dagen en tijden worden er kitesurflessen gegeven?
We geven 7dagen in de week kitesurfles om 09.30, om 13.30 en om 17.30

Wat neem ik mee naar de Kitesurfles?
Bril, sportieve kleding voor de eerste les, zonnebrandcreme, wetsuit (als je er een hebt), handdoek. Verder alles wat je normaal gesproken naar het strand meeneemt.

Zijn de materialen inbegrepen?
Alle materialen zijn inclusief tijdens de kitesurfles, wetsuit, reddingsvest en helm. Bij koud weer hebben we handschoenen en schoenen tot onze beschikking.

Wat gebeurt er als de kitesurflessen worden afgelast?
Wanneer de weersomstandigheden niet goed zijn ontvang je de avond van tevoren bericht. De lessen zullen dan automatisch doorschuiven naar de eerst volgend ingeplande data. Heb je geen data kun je ons nieuwe data sturen zodat we jullie weer opnieuw kunnen inplannen. Wanneer tijdens je kitesurfles de wind wegvalt, zullen we direct een afspraak maken voor de resterende tijd die er nog over is.

Hoe weet ik welke materialen ik moet aanschaffen?
Tijdens de kitesurflessen zal advies worden gegeven welke materialen het best bij je passen.

Is kitesurfen veilig?
Kitesurfen is gekenmerkt als een extreme sport, hoewel zoals met alles, wanneer je het beoefend in de juiste omstandigheden, verminder je de risicoos aanzienlijk. Vergeet niet dat omgaan met het weer altijd risico's met zich meebrengt en er risico's aan zijn verbonden om jezelf of anderen te verwonden, desondanks zijn ongelukken zeer zeldzaam tijdens de lessen. Als kitesurfschool proberen we de risicos zoveel mogelijk te verkleinen, zo zijn we een erkende IKO school, gebruiken we de beste en nieuwste materialen en werken we enkel met opgeleidde instructeurs. Kitesurflessen en verantwoordelijkheid zijn in deze sport een must.

Welke Faciliteiten zijn er?
Het is mogelijk om te kleden op de kitesurfschool en de spullen neer te leggen. Tevens is het mogelijk om toe te kijken in het restaurant van 'de Staat' of op het terras te zitten.

Reserveren

Reserveren bij Kitesurfschool Scheveningen is eenvoudig, vul het reserveringsformulier in en we zullen je binnen enkele dagen inplannen. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via: +31 620 234 234

Veel gestelde vragen Kitesurfschoolscheveningen Veel gestelde vragen kitesurfen