Kitesurf weer | wind

Kitesurf Weer

Kitesurfen is een sport waarbij we met de kitesurflessen rekening moeten houden met het weer. Tijdens de kitesurflessen van kitesurfschool scheveningen leer je het weer te begrijpen, zodat je weet of je veilig het water op kan gaan. Kitesurfschool Scheveningen bepaalt de dag van te voren op basis van de voorspellingen van meer dan 10 bronnen of de kitesurflessen door kunnen gaan. de kitesurflessen worden alleen gegeven als de kitesurf instructeur dit veilig acht, dit voor je eigen veiligheid en progressie.

Annuleren van de kitesurflessen ivm weer: Wanneer de omstandigheden niet goed zijn zullen we de dag van tevoren contact opnemen om de kitesurflessen te annuleren. Indien Kitesurfschool Scheveningen geen contact heeft opgenomen voor 20.00 uur voorafgaand aan de lesdag, betekent dit dat je contact met ons moet opnemen omdat we je niet hebben kunnen bereiken. Indien je twijfelt kan je altijd contact met ons opnemen.

Wind: de kitesurflessen gaan door met de volgende windrichtingen (zw, w, nw, n, no) van 3 bft tot max 6 bft of in knopen van 9 tot max 30 knopen voor de eerste les en bij de waterlessen van 12 – 30 knopen.

Zee: Wanneer de golven hoger zijn dan 1,2 meter kunnen de waterlessen helaas niet doorgaan.

Neerslag en onweer: Bij neerslag kunnen de kitesurflessen doorgaan, aangezien we bij alle kitesurflessen over warme pakken, schoentjes en handschoenen beschikken. Alleen bij hevige neerslag in combinatie met windstoten en of bliksem zullen de kitesurflessen worden geannuleerd.

Je kan het weer ook zelf in de gaten houden voor de kitesurflessen. Bekijk dan de volgende weer site: Windfinder Scheveningen


Reserveren

Reserveren bij Kitesurfschool Scheveningen is eenvoudig, vul het reserveringsformulier in en we zullen je binnen enkele dagen inplannen. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via: +31 620 234 234

Kitesurf weer / kitesurfschoolscheveningen Kitesurfen in Scheveningen | weer